BYZKIDS Digital & Pricing Feed #29

Dobré ráno všem!

Svět technologií, fintech, insurtech, payments, telco a pricing se mění každý den. V Byzkids si to uvědomujeme a rozhodli jsme se přinášet ty nejzajímavější události z těchto oblastí průběžně každý týden. Na našem blogu a sociálních sítích tak každý týden naleznete BYZKIDS Digital & Pricing Feed, přehled TOP 10 zajímavostí za uplynulý týden. Kdyby Vás něco zaujalo více, u všeho naleznete odkaz se zdrojem a více informacemi.

Jestli chcete být stále v obraze, sledujte náš LinkedIn, nebo se přihlaste k odběru a každý týden Vám přijdou informace přímo do mailu.

📲 Od 1.ledna 2023 vchází ve Francii v platnost zákon o zákazu tisku účtenek, které budou dostupné pouze v online verzi, čímž Francie sníží plýtvání papíru.

📲 Revolut se chystá spustit ve třetích zemích světa verzi „Revolut Lite“, která bude využívat minimum mobilních dat a umožní uživatelům okamžité převody.

📲 State bank of Vietnam a Bank of Thailand společně spustily QR platby, kterými půjde platit z jedné země do druhé.

📲 Wise začíná vydávat vlastní ekologické platební karty. Dopad karty na ekologii je výrazně snížen díky použití kyseliny polymléčné (PLA), udržitelné plastové náhražky. Výběr materiálu je nejen udržitelnější než plast, ale při spalování neuvolňuje toxické plyny.

📲 Meta spustila v Londýně na Picadilly Circus unikátní 3D reklamu na nový headset Meta Quest 2.

💲Mercedes-Benz při uvedení nové řady elektrických vozidel oznámil předplatné, díky kterému zákazníci budou moci využívat plný potenciál vozidla. Předplatné bude stát $1200 ročně a vozidlo díky němu bude mít lepší akceleraci, dle výrobce až o 1 vteřinu při zrychlení z 0 na 100 km/h.

📲 Bohatý interaktivní a multimediální obsah v jednom chatu – to je nový komunikační kanál RCS (neboli Rich Communication Service), který již testuje O2 v rámci pilotní vánoční kampaně.

📲 Český T-Mobile spouští volání v zahraničí přes VoLTE, které nebude spotřebovávat data.

📲 Zákazníci Vivid nemusí už hledat bankomaty, stačí si vytvořit čárový kód v aplikaci a vybrat u obchodníka.

📲 Evropská Open Banking platforma Tink oznámila spuštění Balance Check, klíčová funkce umožní zákazníkům Tink ověřovat zůstatky na účtech.

Zmeškali jste předchozí vydání? BYZKIDS Digital & Pricing Feed #28 naleznete zde.

Děkujeme za to, že jste dočetli až sem.

Pokud se Vám BYZKIDS Digital & Pricing Feed líbí, dejte nám 👍 a přihlaste se k odběru.

To už je za nás všechno, tak přeji hezký den a zase za týden.

Jestli chcete být stále v obraze, sledujte náš LinkedIn, nebo se přihlaste k odběru a každý týden Vám přijdou informace přímo do mailu.

Leave a Reply