BYZKIDS Digital & Pricing Feed #18

Dobré ráno všem!

Svět technologií, fintech, insurtech, payments, telco a pricing se mění každý den. V Byzkids si to uvědomujeme a rozhodli jsme se přinášet ty nejzajímavější události z těchto oblastí průběžně každý týden. Na našem blogu a sociálních sítích tak každý týden naleznete BYZKIDS Digital & Pricing Feed, přehled TOP 10 zajímavostí za uplynulý týden. Kdyby Vás něco zaujalo více, u všeho naleznete odkaz se zdrojem a více informacemi.

Jestli chcete být stále v obraze, sledujte náš LinkedIn, nebo se přihlaste k odběru a každý týden Vám přijdou informace přímo do mailu.

TOP 10 zajímavostí z minulého týdne:

📲 Banka HSBC UK poskytuje svým zákazníkům nový způsob zasílání finančních prostředků. Po vyjádření počátečního souhlasu nemusí tak zákazníci provádět opakované ověřování a potvrzovat každou transakci zvlášť. Zákazníci tak mohou například zaplatit měsíční vyúčtování kreditní karty, pravidelně přesouvat peníze na spořicí účet či snížit kontokorentní zůstatek.

📲 Revolut spustil novou funkcionalitu, kterou je one-click platba, jež umožní zákazníkům získat cashback při nákupu skrze mobilní a desktopové prohlížeče. Mezi spolupracující společnosti patří Shopify Inc., Prestashop, WH Smith Plc., atd. Během následujících měsíců bude funkcionalita k dispozici i v leteckém průmyslu.

📲 Účet u společnosti Klarna je nyní možné založit bez opuštění její mobilní aplikace.

💲 ASIA UNITED Bank (AUB) uzavřela partnerství s Atome (BNPL platforma) aby na Filipínách uvedla BNPL kreditní kartu Atome Card. Karta umožňuje uživatelům nakupovat nyní a platit až o 45 dní později s kreditním limitem $3,516 USD. Klienti si mohou platební plán prohlížet či jej spravovat prostřednictvím aplikace Atome.

📲 Britská společnost Lloyds vyvinula digitální směnku a dokončila její první nákup ve Spojeném království. Pilotní projekt, na kterém banka spolupracovala s firmou Enigio, zahrnoval prodej a nákup pozemků v hodnotě 48 milionů liber mezi několika britskými podniky za pouhý jeden den.

📲 Společnost Seznam.cz má nově v aplikaci podcasty. Uživatelé si je nyní mohou pustit a poslouchat je při čtení článků či při brouzdání po internetu.

📲 Samsung by mohl ještě letos spustit svou vlastní krypto burzu.

📲 Ajman Bank působící ve Spojených Arabských Emirátech se spojila se společností Mastercard a vytvořila kartu pro slabozraké zákazníky. Mastercard Touch Card má speciální rozlišovací vroubky, které pomohou zákazníkům rozeznat zdali se jedná o kreditní, debetní či předplacenou kartu.

📲 Instagram začíná testovat funkci sdílení obsahu ve Feedu pomocí repostování od ostatních uživatelů podobně jako ve Stories. Novinka vzniká, aby lidé mohli sdílet to, co s nimi rezonuje, a původní tvůrci byli oceněni za svou práci.

📲 V mobilní aplikaci Twitter bude brzy možné poslouchat podcasty.

Zmeškali jste předchozí vydání? BYZKIDS Digital & Pricing Feed #17 naleznete zde.

Děkujeme za to, že jste dočetli až sem.

Pokud se Vám BYZKIDS Digital & Pricing Feed líbí, dejte nám 👍 a přihlaste se k odběru.

To už je za nás všechno, tak přeji hezký den a zase za týden.

Jestli chcete být stále v obraze, sledujte náš LinkedIn, nebo se přihlaste k odběru a každý týden Vám přijdou informace přímo do mailu.

Leave a Reply